Skoči na glavno vsebino

V okviru programa Erasmus+ sta direktor ŠC Škofja Loka Martin Pivk in ravnateljica Srednje šole za strojništvo mag. Mojca Šmelcer v začetku novembra 2022 obiskala dijaka vajenca v podjetju Motor Jikov, kjer opravljata dolgotrajno prakso ErasmusPro. Obiskala sta tudi partnersko šolo SPŠ Tabor.

Aleksander in Matevž, dijaka vajenca, sta bila obiska zelo vesela, hkrati pa ponosna, da sta ju obiskala ravnateljica in direktor. Vodstvo je bilo z obiskom zelo zadovoljno, saj je v razgovoru s strokovnim direktorjem in mentorjema vajencev iz prve roke dobilo povratne informacije o poteku prakse v podjetju, o poteku celotne mobilnosti pa sta se pogovarjala z ravnateljem in koordinatorjem s partnerske šole, ki je prakso v podjetju tudi organizirala.

Aleksander in Matevž sta bila za delo v podjetju zelo pohvaljena; njuna mentorja pravita, da sta se izkazala kot delovna, vestna in strokovno dobro poučena vajenca, ki večino del že opravljata samostojno. Pohvalil ju je tudi koordinator partnerske šole, ki je zadolžen za izvedbo celotne mobilnosti, saj sta se hitro prilagodila novi kulturi in ritmu življenja na Češkem. Naučila sta se tudi osnov jezika, saj pridobivata informacije in nakupujeta v češkem jeziku. Pot pa ju največkrat popelje v prestolnico Republike Češke – Prago.

Tudi v podjetju že komunicirata v češkem jeziku, saj ju češki dijak prevajalec po malici zapusti, in prepuščena sta novemu izzivu – uporabi češkega jezika kot jezika stroke.

Dostopnost