Skoči na glavno vsebino

V okviru programa Erasmus+ smo v mesecu juniju 2019 uspešno zaključili projekt KA219 IP&IE (Innovative Productin & Interrative Education). Projekt je trajal 3 leta in je vključeval 6 partnerskih držav: Nemčija, Poljska, Češka, Slovaška, Hrvaška in Slovenija.

Rdeča nit projekta so bile nove tehnologije – 3D tiskanje in skeniranje ter CNC tehnologija. Dijaki so izdelali vrsto izdelkov s pomočjo 3D tiskalnika in skenerja ter CNC strojev. Ni pa bila stroka edini element v času izvajanja projekta. Projekt je bil namenjen tudi spoznavanju novih kultur, učenju medkulturnega dialoga in tujih jezikov. Tako dijaki kot tudi učitelji so dobili mnogo novega znanja, veščin in kompetenc na področju stroke, pa tudi na jezikovnem in kulturnem področju. Seveda pa so se dijaki tudi družili s svojimi vrstniki in tako spletli nova prijateljstva.

V okviru celotnega projekta je ŠC Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo – izvedel 25 mobilnosti dijakov, od tega tudi dve dijakinji in 10 mobilnosti učiteljev. Zaključno srečanje je bilo na partnerski šoli Europa –  Berufsschule Weiden, v Nemčiji. Ta šola je bila tudi krovni koordinator projekta. Na zaključnem srečanju so bili trije dijaki strojništva:
Anže Krajnik 1. BS,
Tilen Lužar 3.BS in
Matic Mesarič 3.CS

Zaključnega dogodka so se udeležili v spremstvu ravnateljice SŠS, mag. Mojce Šmelcer, vodja 3D krožka, prof. Iztoka Basaja in koordinatorja projekta prof. Tadeja Gartnerja.

Naše sodelovanje s partnerskimi šolami se z zaključkom tega projekta ni končalo, saj že načrtujemo nov projekt, v katerem bodo dijaki izdelovali drone.

Dostopnost