Skoči na glavno vsebino

V Sokolskem domu v Škofji Loki so v soboto, 23. maja, ob zaključku Tedna obrti in podjetništva podelili denarne nagrade za izdelke ob zaključnem izpitu dijakom Šolskega centra Škofja Loka. Ob tem je bila na ogled tudi razstava vseh izdelkov.
Že nekaj let zapored nagrade podeljuje Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, v tem so tudi edinstveni v slovenskem merilu. Izdelke dijakov oceni petčlanska komisija, ki jo sestavljajo po štirje predstavniki zbornice in predstavnik posamezne šole.
Kot je na podelitvi nagrad povedal predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Jože Misson, si želijo, da tradicija obrtništva na Škofjeloškem živi naprej, zato so se odločili, da na tak način motivirajo tudi dijake.
Dober izdelek tako po njegovem mnenju sestoji iz dobre ideje, kreativnega načrtovanja, ki zahteva mnogo spretnosti, seveda pa je pomembna uresničitev ideje. Dijaki ob vsem tem pokažejo tudi izjemno predanost poklicu in delu.

Prav vsi izdelki, ki so bili na ogled na razstavi, so bili skrbno in lično narejeni, zato si prav vsak od njih zasluži pohvalo.

Povzeto po: K. M., Loški utrip, junij 2015

STROJNIŠTVO

1. mesto (nagrada v višini 500 evrov): Miha Cugelj, hidravlična stiskalnica

2. mesto (nagrada v višini 300 evrov): Matic Oblak – obnovil je vozilo Zastava 101, skala 55, letnik 1985

3. mesto (nagrada v višini 200 evrov): Miha Čerin za izdelavo šaha in Žan Luznar za izdelavo multikopterja

LESARSTVO

1. mesto (nagrada v višini 500 evrov): Blaž Ahačič, postelja

2. mesto (nagrada 300 evrov): Blaž Jesenko, gugalnik

3. mesto (nagrada 200 evrov): Klemen Buh, stol

INOVATIVNOST

Štefan Kozjek, snežni plug

200 evrov je prispevalo podjetje Tri krone, d. o. o., iz Škofje Loke.

Dostopnost